2011. július 4., hétfő

ItaloGasztro I.

Ha kétéves ikrekkel barangolsz a világban, az étkezési lehetőségeid szűkösebbek: nem fogsz 3-4 fogásos, hosszas vacsorákra behemperegni az éttermekbe. Toszkánában, és úgy általában Olaszországban a kompromisszumok azonban nem kergetnek a táplálkozási igénytelenség felé.

A csizma alakú országban ugyanis az ételkészítés során a friss alapanyagra és a pepecselésmentes technikákra esküsznek. Például sok esetben nem verik ramattyá a húst konyhai pöröllyel, hanem vékonyra szelik. Nem pácolgatják, elősütik, masszírozzák, hímezik-hámozzák, facsarják, gyötrik a nyersanyagokat, hanem friss fűszerekkel, sóval, borssal elkészítik, és megeszik...

Így akár étterembe mész, akár otthon Te magad rántod elő övedből a fakanalat, gyorsan is ehetsz finomat, egészségeset. Kismillió ételfotót készítettem, mazsolázzunk, több menetben:

Lazacos fusilli (friss lazaccal működik igazán, tengeri országokban ezt könnyebb megoldani)

Saláta minden formában

Ez úgy ahogy van bolti, és nem sokat segít a vitaminbevitelben, de helyi specialitás, így megkóstoltuk óvatosan (kevésbé árnyaltan: bezabáltuk kávéval). Colomba = kb. húsvéti kalács.

Fűszeres burgonya

Oliva, gomba, articsóka, paprika - olivaolajban, köretként

Panna cotta - édesség, kb. főzőtt tejszín. Köszönet Vikinek.

Cseresznye - nyersen

Cseresznye - üvegben

Fesztivál Lariban: a borsos sajtot a fotón látható hölgy egyszerűen kisajátította... A sajt szelését viszont átengedte.

Melyik tésztát szeretik az olaszok? Alább a válasz! 


Paradicsom - minden formában, de leginkább nyersen, friss bazsalikommal

Parázson pirított kenyér - házi olivaolajat, pöttynyi sót, borsot neki

Folyt.köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése