A csizma alakú országban ugyanis az ételkészítés során a friss alapanyagra és a pepecselésmentes technikákra esküsznek. Például sok esetben nem verik ramattyá a húst konyhai pöröllyel, hanem vékonyra szelik. Nem pácolgatják, elősütik, masszírozzák, hímezik-hámozzák, facsarják, gyötrik a nyersanyagokat, hanem friss fűszerekkel, sóval, borssal elkészítik, és megeszik...
Így akár étterembe mész, akár otthon Te magad rántod elő övedből a fakanalat, gyorsan is ehetsz finomat, egészségeset. Kismillió ételfotót készítettem, mazsolázzunk, több menetben:
Lazacos fusilli (friss lazaccal működik igazán, tengeri országokban ezt könnyebb megoldani)
Saláta minden formában
Ez úgy ahogy van bolti, és nem sokat segít a vitaminbevitelben, de helyi specialitás, így megkóstoltuk óvatosan (kevésbé árnyaltan: bezabáltuk kávéval). Colomba = kb. húsvéti kalács.
Fűszeres burgonya
Oliva, gomba, articsóka, paprika - olivaolajban, köretként
Panna cotta - édesség, kb. főzőtt tejszín. Köszönet Vikinek.
Cseresznye - nyersen
Cseresznye - üvegben
Fesztivál Lariban: a borsos sajtot a fotón látható hölgy egyszerűen kisajátította... A sajt szelését viszont átengedte.
Melyik tésztát szeretik az olaszok? Alább a válasz!
Paradicsom - minden formában, de leginkább nyersen, friss bazsalikommal
Parázson pirított kenyér - házi olivaolajat, pöttynyi sót, borsot neki
Folyt.köv.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése