2011. július 1., péntek

Csalás! Nem ér! Cinque Terre!

Bizony csaltunk, de nagyon jól esett. Tegnap a műveleti területünkön, Toszkánán kívülre látogattunk: Cinque Terre-be, amely nem más mint öt szomszédos apró település egy tengerparti tengelyen. Cinque Terre mindössze pár kilométerre északra található Toszkána északi szegélyétől, így ennyi árulást lazán elkövettünk.


E tengerparti települések autóval történő megközelíthetősége vetekszik a Holdéval, így Lericiben leparkoltunk, onnan pedig személyhajóval pattogtunk kikötőről kikötőre. A hajók hop-on/hop-off rendszerrel működnek, azaz folyamatosan cirkulálnak, és a napijeggyel bárhonnan bárhová áthajózhatunk kedvünkre. (Ha valaki már egy gumimatracon is tengeribeteg, inkább az ejtőernyőt válassza eszköznek!)

Mi a szokásos könnyed menetfelszerelésünkkel vágtunk neki az útnak: két gyerkőc, ikerbabakocsi, két fürdőlepedő, cumisüvegek, fürdőruhák, elmaradhatatlan homokozószett a gyerekeknek és apának, naptej, kissapkák, és amekkora pakkunk volt, tuti, hogy egy benzines fűnyíró is volt nálunk.

Parkolóból autóbusz a kikötőbe - az említett cókmók már itt bájos útitárs. A hajó pedig Lericiből indult útnak 10.30-kor, és 18.40-re értünk vissza. A toszkánai útikönyvbe - térkép ide vagy oda - ezt az utunkat biztosan belecsempészem, mert festői a táj, az út, kristály a strand, és lélegzetelállítóak a "Terrék".

Szolgálati közlemény: a hajókról jó párszor leszálltunk, és épp így fel. Köszönet mindazoknak, akik az ikerbabakocsi - erősen imbolygó hajóhídon át történő - partra szállításában segédkeztek, és a produkcióval saját nyaralásukat kockáztatták :))


A hajóra szállás első percei képregényben: 
Sári, Anya, háttérben Viki szülei, és Filó, valamint egy sapkás tökmag, aki vígan behajít egy papucsot a vízbe // A kikötő munkatársai egy csáklya segítségével igyekeznek a stég alól, és a vízből a pacskert kihorgászni // Megvan! // A csínytevő kilétére is fény derül!


Portovenere - még nem a Cinque Terre, de nagyon hűha ez is

Fotóztam egy fejnélküli embert is! Tudtam, hogy létezik...

Portovenere

Kinagyítani! A sziklán éppen a strandra igyekeznek.

Cinque Terre állomásai - vegyesen


Kikötéshez készülődünk



Pár óra a strandolásra is jutott





Szomorú hír, főleg nekem: minden bizonnyal a mai volt utolsó bejegyzésem innen, Toszkánából. Holnap, a reggel hat órás nem menetrendszerű autóval hazautazunk. A leltár bőséges, még pár hónapig könnyedén blogolok vele - csak holnaptól már otthonról:
- közel 10 hét kint tartózkodás
- 3.000 fotó
- 50-60 feltérképezett város, falu, tanya
- kismillió élmény
- nem sokkal kevesebb rosszalkodás a gyerekektől

Novemberre pedig mindezt könyvvé kell szerkesztenem...

2 megjegyzés:

  1. Juhuuu, Hát ez nagyon kristály. Itthon végre finom hűvös idő vár benneteket. Rátok fér. A fejnélküli embert azért sajnálom, szar lehet így..
    Üdv: Petya

    VálaszTörlés
  2. Szuper Jövő nyáron ide készülünk köszi a segítséget hozzá!

    VálaszTörlés