2011. április 3., vasárnap

Vár a vár! - 3. heti szállás: pipa

8 hét, 8 szállás - a megszervezése az utazásunk kevésbé irigylésre méltó része. Legalább ezer apartmant, lakást, hotelt, tanyát, kuckót mazsoláztunk át. A szállások böngészésének és foglalásának amúgy is kacifántos algoritmusát az árak, a foglaltság kérdése, a látogatóba és pihenni érkező barátok igényei, valamint az éppen zajló programhelyszínek teszik kalandosabbá.

A terv: minél több típusú szállást kipróbálni és persze geometriailag egész Toszkánát lefedni - májusban a belső részeket (Siena, Arezzo, Firenze, San Gimignano, stb.), júniusban pedig irány az a fránya tengerpart. Iszapbirkózásunkat a szállásfoglalással a toszkánai Lajatico-ban élő Viki segíti. A szervezési munkálatokba sikerült őt nyakig belerántanunk: napi kétszáz kérdéssel és kéréssel teszteljük türelmét, de mindhiába, mert Viki továbbra is igen segítőkész. Azért még küzdünk...

No, és itt a bejegyzés lényege: a 3. hétre megvan a szállás! Döntés, érdeklődés, foglalás, visszaigazolás - mind pipa. Egy pöpec középkori várat szemeltünk ki Firenze mellett.



A vár nem az olasz panelprogram keretében épült - maga a középkor öleli körbe az itt pihenőket. Hívogató apartmanok és kismillió program delejezi a tátott szájjal érkezőket.



Egy 4-hálószobás apartmanra csaptunk le, mert e héten barátok se kímélnek bennünket: érkeznek Veszprémből és Észak-Németországból is hozzánk. Legalább a mosogatás meg lesz oldva.

Alábbi fotó alapján pedig már látom: ebbe a kis üzletbe esténként biztosan nem totyogunk át,  biztosan nem vásárolunk helyi borokat, és biztosan nem kortyolgatjuk el a környező dombokkal szemező teraszon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése