2011. december 2., péntek

És lőn: elkészült a könyv!

Signore e Signori!

Kész! Pronto! 2011. december 1-én a nyomda leszállította a budapesti nagykereskedésekbe a friss, ropogós könyveket.

Tervezéstől a kivitelezésig: közel másfél év telt el. Dolgos másfél év volt: ötletelés, tervezés, nyelvtanulás, szállásfoglalás, előkészületek, utazás-felderítés (édes teher), könyvírás, fotóválogatás, tördelés, nyomdakeresés, kiszállítás.

Ahol kapható:
- kiadónknál: www.kalliope.hu (igény esetén dedikálom)
- Alexandra üzletei és honlapja
- Libri üzletei és honlapja
- Bookline.hu
- Nagyobb könyvesboltok
- Auchan és Cora áruházak
- nálam, csomagtartóból, valamint anyámnál és anyósomnál :))

Akiknek hálás vagyok:
- Toszkána Mánia // hosszú a lista...
- Szinoid Kft., Bodogán Péter // tördelés, borítóterv, rengeteg türelem
- Kinizsi Nyomda, Debrecen // rugalmasság, körültekintő munkálatok, igényesség, kifogástalan hozzáállás
- Katedra nyelviskola // nyelvoktatás, támogatás
- budapesti logisztikusaimnak
- és az én drága, kitartó blogolvasóim...

Íme, néhány oldalpár a könyvből - kedvcsinálónak.És, íme a hivatalos sajtóközleményünk, amelyet a derék média kézhez vehetett.


Túlélni Toszkánát 
Családi útikönyv és élménybeszámoló egy kötetben

„Toszkána – Utazik a család“ címmel jelent meg a híres olasz régiót bemutató útikönyv a Kalliopé Kiadó gondozásában. A kötet különlegessége, hogy a toszkán városok és tájak alapos leírása mellett a felfedező család kalandjait is követhetik az olvasók.


Idén december elsején jelent meg az „Utazik a család“ sorozat első része, amelyben a szerző Toszkánába kalauzolja az olvasókat. A könyv gerincét az az 50-60 város adja, amelyet a szerző és családja feltérképezett, köztük a legnevesebb településekkel: Firenze, Siena, Pisa, Lucca, Elba szigete. A kétéves ikerlányokkal utazó család autóról kompra, kisvasútra, hajóra és buszra szállt, bejárt kismillió múzeumot, templomot, kalandparkot, és számtalan tengerpartot.

Az olvasmányos, gördülékeny leírások mellett történelmi, földrajzi és kulturális kitérőket vehet magához az olvasó, illetve külön fejezetben tájékozódhat a helyi közlekedés, strandhasználat, vásárlás, szállásfoglalás praktikáiról, gyakorlatáról. Az oldalak nem spórolnak a rövid életrajzi (Puccini, Boccaccio, Leonardo da Vinci) és történelmi összefoglalókkal, sőt az ínyencek kedvéért néhány recept is helyet kapott.

A könyv egyedülálló abban a tekintetben, hogy útikönyv jellege mellett roppant szórakoztató módon mesél a Toszkánát feltérképező család mindennapjairól, az ikerlányok viselt dolgairól, a kellemes és tréfás kalandokról – a könyv így ötvözi az útleírást az élménybeszámolóval. Így aztán megtudhatjuk, valóban maffiózó volt-e Luigi, mi történt a csokoládéval Pienzában, és mi köze az esti pisai ünnepségnek a pedikűrösökhöz.

A „Toszkána – Utazik a család“ közel 300 gyönyörű fotóval illusztrált. Azok számára, akik később útikönyvként is használni kívánják a kötetet, a szerző pontosan megjelölte és kiemelte a fő látnivalókat, valamint több szempont szerint, gondosan osztályozta a városokat: hová menjünk fotózni, sétálni, gyerekekkel, vagy épp múzeumba, strandra. A könyvből arra is fény derül, mely település mennyi időt emészt fel, és mely városokat sorolta a szerző 10 kedvencük közé.

A „Toszkána – Utazik a család“ nagyszerű útikalauz, ha az olvasó Toszkánába készül, remek olvasmány azoknak, akik gyönyörű tájak iránt érdeklődnek, és letehetetlen mű a szórakoztató könyvre vágyóknak.

Részletek
Szerző: Zsiga Henrik
Cím: Toszkána – Utazik a család
Ár: 2980 Ft
Terjedelem: 288 oldal

A könyv online fotómelléklete: www.kalliope.hu/toszkanafoto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése