2011. június 18., szombat

Bocelli - és az ő Toszkánája

Pár napja Vikivel meglátogattuk Lajatico mellett azt a kultikus dombot, ahol Andrea Bocelli évente egyszer, nyáron nagyszabású koncertet ad. A koncert idejére a szervezők kölcsönkérik a dombot a természettől, majd annak végeztével - épségben, szépségben - a dombok fölött ismét a természet őrködik.

Bocelli, tízezer ember, és a toszkánai dombok. Tippeljetek, mennyi idő alatt szoktak a nem olcsó (70-200 euro) jegyek elkelni?

A színpad helye, lenn, a körnél van

Csak pár fura dísz jelzi a koncert közeledtét


A (leendő) színpadról pedig ez látszik

 Bejártam. Nehéz nem átszellemülni.

Ha netán nem tudnád, ki Bocelli, semmi gond, íme egy videó, amelyen ő énekli az aláfestő zenét (Nem a hajókürtre gondolok). A youtube-on találtam, és nem tudtam nem ezt a videót választani, lévén a benne szereplő óceánjárón dolgoztam 1 évig. (Az útról szóló könyvem itt kapható.)


Érkezésünkkor a dombon tucatnyi magyar fotóőrültet találtunk. Mint megtudtam, a ZebrArt Fotóstúdió évente párszor kisbuszt indít ide azok kedvéért, akik kirándulni és fotózni egyaránt szeretnek. Ami biztos: ezzel a helyszín-választással nem vállaltak nagy rizikót :))

2 megjegyzés:

  1. Szia Henrik! Egyike vagyok azon fotóőrülteknek, akik ott voltak a Teatro del silenzio-nál. :-)
    Akkor még nem tudtam ki vagy, csak ma tudatosult bennem, mikor Mortennel bejelöltétek egymást.

    Mikor még Veszprémben éltem, Frédi titkárnője voltam és szerintem többször találkoztunk is, meg olvastam a hajós könyvedet is :-)

    VálaszTörlés
  2. Szia Szilvi! Mindig kiderül, milyen pirinyó a világ! Előbb-utóbb összefutunk Mortennél - csak nehezen veszem rá magam, hogy Pestre járjak fotózást tanulni :))

    VálaszTörlés