2011. június 27., hétfő

Golfo di Barrati + Populonia = zseniális kombináció

Csatlakoztunk Vikihez és családjához: irány Dél, irány Populonia! (Lajatico - Populonia = 1,5 óra). Itt két legyet üthet egy csapásra a látogató: egyrészt csendes öbölben, áttetsző vízben, puha homokon áztathatja magát (ráadásul szabadstrandon), másrészt négy kilométernyit autózva pár ezer évnyi történelmet is beszippanthat, mindezt szédítő panorámával tetézve.

Golfo di Barrati 
Igéző öböl, tervezőasztalon is nehezebb lenne ideálisabb strandhelyet papírra vetni. Homok, kékség mindenütt, sekély, de bizonyos helyeken már pár méternyire is halakat bámulhatunk, ha épp nem olyan búvárszemüveget viselünk, mint én (pont annyira engedte be a vizet, mintha a napszemüveget vettem volna fel).

Populonia
Toszkánát valaha az etruszkok lakták. Nem sokat tudunk róluk, ám annyi szerencsét a történészek mégis magukénak tudhatnak, hogy kőből építkeztek, legalábbis számos épületüket, sírkamrát. Az etruszk örökség egyik fellegvára Populonia. A feltárt épületcsonkok egy része egészen fent található, egy az öbölre kandikáló dombon. Ha ide felhágunk, akkor távcsővel megnézhetjük, hogy alant a strandon éppen melyik kölök rúgja szét az előzőleg gondosan felépített homokvárunkat...

Totyorgás a strandra


Napernyő. Bérelhető, de nem kötelező. Ez speciel Vikié.

Sári egy kölcsönautó homok-ellenállási indexét próbálja kitalálni.

Populonia




Ritkán kell bundát teregetni


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése