2011. június 20., hétfő

Parco Naturale - odasüss, vaddisznó!

Pisa mellett hatalmas természetvédelmi park fekszik - egészen a Tirrén-tengerig. Érdemes fejben tartani, hogy kizárólag hétvégén van nyitva, és akkor nem látogatjátok meg hiába kedden is, mint mi tettük. Szombaton, jó terminátor módjára visszatértünk, és két (bérelt) kerékpárral felszerelkezve nekivágtunk a gigantikus pinea-erdőnek.

Az erdőben nagy lökdösődésre ne számíts, hektáronként talán ha egy kiránduló akad. Ez nem a park hibájából, hanem a méretéből fakad. Cserébe előfordulhat, hogy vaddisznókkal futsz össze, és - a találkozás kimenetelétől függően - szerencsésnek érezheted magad. A szemünk láttára totyorgott át egy közepes méretű vaddisznó-család az úton, családfőtől egészen a bambinókig. És őzike is lépdelt előttünk.

A park edzésnek sem rossz, mert néhol olyan löszös, laza szerkezetű a talaj, hogy hatszor annyit tekersz, mint amennyit haladsz. Egy délutánra remek program - gyereknek, felnőttnek, sőt tán még a vaddisznóknak is.Rövid, öt kilométeres nyílegyenes műút is van a parkon belülVaddisznók, 18-50-es objektívvel fotózva. Néha jól jönne egy 70-200-as...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése