2011. május 13., péntek

Castiglione della Pescaia, Massa Marittima, Torre Mozza


Castiglion della Pescaia
Jelen szállásadónk, Luigi ajánlotta megtekintésre. Szerinte mindössze három lehengerlő tengerparti település van: Castiglion della Pescaia, Castiglioncello és Talamone. Pescaiával igaza volt. A panoráma mesés. Van egy pindur történelmi belső a dombtetőn (mint minden valamirevaló toszkán városban), és aztán modern házak lepik el a völgyet.




 Ez a darus olyan magasan dolgozik, mint a hold!

Massa Marittima
Egy délutánunk kis csücskébe fért be e program. Besűrítettük, és már megint mennyire igazunk lett J A „centro storico“ (kéretik megjegyezni e kifejezést, ha Toszkánába utazunk!) itt is középkori épületeket, épületegyütteseket rejt, tereket rejt.



Torre Mozza
Szintén Luigi ajánlotta ezt az eldugott strandot. A többi strandhoz képest pici, ám tiszta, bájos, csendes. A vízben főtt tojást még nem lehet készíteni, még nem lépünk másokkal egymás tyúkszemére a hullámok közt, de alakul...


2 megjegyzés:

  1. Torre Mozza júliusban hétvégén kibírhatatlan! 1 nm-en 24 törölköző és napernyő! Viszont készségesek amikor a szél által transzportált napernyőt - 400 emberen való átgurulás után - megfogják. Ha nem hétvégén megy a fürdőzni vágyó, akkor nagyon kellemes és kulturált hely! Viszont a kőfal közelébe nem érdemes teríteni a törölközőt!!

    VálaszTörlés
  2. A fotón látszik, hogy mi májusban voltunk :))

    VálaszTörlés