2011. május 30., hétfő

Lucca - nincs ki a négy kerekünk!

Nincs bizony, mert az öreg, várfallal, vagy inkább városfallal körülvett "belvárosban" az autó fölös, lomha, nehézkes, ódivatú és röhejes. Itt a bringa az úr. Pikk és pakk, cikk és cakk, és máris ott vagy, ahol csak akarsz.

Mivel kaptunk egy remek szettet kerékpárokból a lakáshoz (2 nőit, amikből igyekeztem a macsó ezüstöt magamhoz ragadni), ezért csak két gyerekülést kellett bérelni. Úgy hoztam el őket, hogy se pénzt, se igazolványt nem kellett otthagynom cserébe... (Kicsit érzem is, mintha követnének azóta... azt hiszem egy fekete szedán...).

Lucca valóban tüneményes. Hatalmas várfal veszi körbe négy kilométeren, amin húsz méter széles, fákkal övezett sétány vezet. Ezen aztán futhatsz, loholhatsz, sétálhatsz, kerékpározhatsz, mindezt fák hűsében.

A várfalon belül pedig roppant szűk utcák tömkelege, néha egy tér (piazza), néha egy katedrális borul rád, ahogy szeled az utcákat. No, meg cukrászdák, üzletek, kávézók, éttermek. Lucca wow.

Pink útitárs

A várfalon tekerve ilyesmikre pillanthatsz (ez például a Dóm)

Ez valóban várfal, én szóltam!

Még mindig a várfal


Sokat akart anno a szarka, ám elfogyott a pénze. Hiányzik pár emelet, mint a homlokzatból látható.

Sárink (ismét szökésben) ma egy kólás utcai promóba sodródott, és jelentős zsákmánnyal lett gazdagabb. Montepulciano-i bornak jobban örültünk volna... :))

 Szieszta, este hatkor


Nem csalás, nem ámítás, valódi fák a torony tetején


Attenzione! 
A blogot könyv követi. Megjelenés: november táján. Ha érdekel, küldd el az email címed "Toszkána" tárggyal, és értesítünk: Kalliopé Kiadó - info@kalliope.hu 
Ha kérdésed van az úttal kapcsolatban, akkor henrik@zsiga.hu címre írj!
Ha szállást keresel Toszkánában, akkor fordulj Vikihez: www.toszkanamania.hu

1 megjegyzés:

  1. Ha jól látom ti ott hűsöltök a valódi fák alatt a torony tetején :)Menekülés a fekete szedán elől:)
    ..már megint mosolyt csal arcomra az
    "ATMOSZ stílus" Eggo módra:)

    VálaszTörlés