2011. május 17., kedd

PPPPP – Pisa, Pontassieve, Prato, Pistoia és Poppi

Jól összejöttek a hétre a „P“ betűs srácok. Lássuk sorban!

Pisa
Németországból megérkeztek barátaink. A pisai reptérről szállítottam őket e heti tetthelyünkre:

Pontassieve
Egy igazi csöpp vár. Romantikus, igen régi, és a környezete erősen nyugtató hatású. Most nem részletezem, mert külön bejegyzést érdemel. A szállás gigantikus, kb. 200 m2. Még úgy is hatalmas, hogy öt barátunkkal (3 felnőtt, 2 gyerkőc) vettük ki.

Prato
Bár az útikönyvek nem magasztalják, egy délelőttöt a történelmi belváros megérdemel. A külvárosi részeken meg egyszerűen kössük be a szemünket. A Dóm és környéke munkára készteti a nálunk lévő fotómasinákat.


  
Pistoia
Egybekötöttük Pratoval, amiben semmi különös nincs, lévén egymás közeli szomszédai. Az univerzum leghosszabb kertészetét a két város között találjuk: öt kilométeren – az út jobb és baloldalán egyaránt - kizárólag dísznövényeket árusítanak, a látvány figyelmet érdemel. A város erősen hasonlít szomszédjára: ilyen-olyan külváros, aztán tekintélyt parancsoló belváros.



Poppi
Poppit jelen szálláshelyünkön javasolta a vezetőség. Mivel jeleztem, hogy látogatásom témája könyvalakban is értelmet nyer majd, Poppiban személyesen az alpolgármester fogadott a maga két méterével, és volt szíves hosszasan végigvezetni legfőbb látványosságukon, a bámulatos állapotnak örvendő várkastélyon. A Poppi lába előtt heverő mező a történelem egyik kulcsfontosságú csatájának adott helyet, melynek kimenetele adta meg a zöld lámpát a reneszánsz szárba szökkenésének. Néhány órára Poppi állatparkjába is ellátogattunk. Klassz nap volt, főleg egy pohár chiantival leöblítve.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése